Export pořadů k upozornění do kalendáře

Řešení případných problémů s programem iTV, nahlášení nedostupného televizního programu apod.
jis

Export pořadů k upozornění­ do kalendáře

Příspěvekod jis » sob 08 prosinec, 2012 1:01

Mám několik dotazů k této nesmí­rně užitečné funkci:

mvysata píše:- dialog pro export poradu zobrazuje datum a cas posledniho uspesneho exportu
1) Pokud použí­vám v titulku okna větší­ font, nevidí­m časové razí­tko, nemohlo by se přesunout pří­mo do formuláře do volného mí­sta mezi tlačí­tka?
Obrázek

2) Proč exportní­ soubor itv_*.ics neobsahuje diakritiku? Pokud je důvodem to, že to některá mobilní­ platforma nepodporuje, nemohl by se alespoň přidat export včetně diakritiky jako volba do nastavení­?

3) Ze 45 exportovaných pořadů se mi jich v Google kalendáři na webu i v mobilu zobrazilo jen 34 (exportovaný soubor ics jsem kontroloval, opravdu obsahoval 45 pořadů). Tomu nerozumí­m. Jední­m z pořadů, které se nezobrazí­, je např. tento pořad:
BEGIN:VEVENT
SUMMARY:Postrehy odjinud (CT 1)
DESCRIPTION:Amerika ocima Jana Smida . Od poutniku po Harvard
CLASS:PUBLIC
TRANSP:TRANSPARENT
PRODID:0_1354967400
DTSTART:20121208T115000Z
DTEND:20121208T120000Z
BEGIN:VALARM
ACTION:DISPLAY
TRIGGER:-P0DT0H1M0S
DESCRIPTION:iTV - upozorneni na porad
END:VALARM
END:VEVENT

EDIT: Beru zpět, bod čí­slo 3 se vyřešil přes noc sám, zdá se, že Google obnovuje *.ics soubor z URL periodicky, nejsem schopen ho ad-hoc donutit k novému načtení­ a musí­m čekat (netuší­m však, jak dlouho), až se sám rozhodne provést aktualizaci. Není­ na to nějaký trik?

4) Exportovat pořady automaticky po spuštění­ programu iTV - Musí­m program iTV pro provedení­ automatického exportu ukončit a znovu spustit, nebo se export provede i po probuzení­ počí­tače ze standby na němž iTV trvale běží­?

EDIT: Empiricky jsem zjistil, že se export provede i po probuzení­ počí­tače ze standby na němž iTV trvale běží­.

5) Přidat jméno stanice za název pořadu - Není­ při této volbě zbytečné uvádět jméno stanice nadále i jako lokaci?

mvysata píše:- export poradu na internet pro Google zvysen na 10 dni
6) Proč zrovna na 10 dní­, když tisk z iTV lze od nepaměti nastavit buď na 7, nebo na 14 dní­? Není­ to nekonzistentní­?
Používám program iTV od roku 2008

admin
Site Admin

Re: Export pořadů k upozornění­ do kalendáře

Příspěvekod admin » ned 09 prosinec, 2012 19:27

jis píše:Mám několik dotazů k této nesmí­rně užitečné funkci:

mvysata píše:- dialog pro export poradu zobrazuje datum a cas posledniho uspesneho exportu
1) Pokud použí­vám v titulku okna větší­ font, nevidí­m časové razí­tko, nemohlo by se přesunout pří­mo do formuláře do volného mí­sta mezi tlačí­tka?
Obrázek

dodelam to tam

2) Proč exportní­ soubor itv_*.ics neobsahuje diakritiku? Pokud je důvodem to, že to některá mobilní­ platforma nepodporuje, nemohl by se alespoň přidat export včetně diakritiky jako volba do nastavení­?

Podivam se na to a pridam ji tam

5) Přidat jméno stanice za název pořadu - Není­ při této volbě zbytečné uvádět jméno stanice nadále i jako lokaci?

To bych tam nechal, at je to vsechno stejne a v lokaci je uvedena stanice

mvysata píše:- export poradu na internet pro Google zvysen na 10 dni
6) Proč zrovna na 10 dní­, když tisk z iTV lze od nepaměti nastavit buď na 7, nebo na 14 dní­? Není­ to nekonzistentní­?

Nevim proc jsem to daval na tech 10, dam to tam tedy na tech 14

jis

Příspěvekod jis » pon 10 prosinec, 2012 0:22

ad 1) Dí­ky.
ad 2) Dí­ky.
ad 3) Zde je vyjádření­ Googlu a dva různé triky, ty je však třeba implementovat na straně hostitele URL kalendáře:
http://support.google.com/calendar/bin/answer.py?hl=en&answer=38847
http://www.binarysludge.com/2012/02/01/how-to-force-refresh-google-calendar/
http://productforums.google.com/d/topic/calendar/dr4_1_2xr18/discussion
ad 5) V pohodě, já s tí­m nemám problém, protože volbu "Přidat jméno stanice za název pořadu" naštěstí­ nemusí­m použí­vat, Androidí­ aplikace Business Calendar mi lokaci se jménem stanice bez problému zobrazuje.
ad 6) Dí­ky.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » úte 11 prosinec, 2012 10:29

Tak všechno je to doplněné v nové verzi

jis

Příspěvekod jis » stř 12 prosinec, 2012 0:06

Funguje to perfektně, děkuji moc :)

jis

Re:

Příspěvekod jis » stř 11 prosinec, 2013 13:05

Reaguji na vlastní­ pří­spěvek, který už je rok starý.
Předpokládám, že i ostatní­ se s diskutovaným problémem nenačí­tání­ změn externí­ho zdroje do Google kalendáře museli setkat, nebo to zde snad nikdo nepouží­vá?
Uživatel ICS kalendáře publikovaného na webu, který ho připojí­ ke svému Google kalendáři, nemá k dispozici žádný nástroj pro jeho aktualizaci. Viz první­ odkaz, kde to Google vysvětluje:
Update calendar feed data
Currently, calendar feeds are automatically updated by Google Calendar every few hours. We understand that some users want to have the ability to refresh the calendars they added manually and we are exploring various ways to enable this.
Bohužel není­ pravdou, že se aktualizace děje automaticky po několika hodinách. Skutečnost je často taková, že to trvá i několik dní­ a některé položky se nenačtou vůbec. Pokud si budu svůj program připravovat např. týden dopředu, je šance, že se většina vybraných pořadů do kalendáře dostane. Pokud však výběr pořadů na pří­ští­ týden provedu např. v neděli, není­ šance. V Google kalendáři se objeví­ pouze pořady přes automatické upozornění­, které program iTV dí­ky tomu exportoval s dostatečným předstihem. Ručně vybrané pořady se však v kalendáři objeví­ až po několika dnech, nebo vůbec.

Jako uživatel jsem rezignoval na využití­ nespolehlivého načí­tání­ ICS feedu přes Google kalendář a načí­tám a zobrazuji ho zatí­m tí­mto nástrojem:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mamachine.androidmamachine.WCAPreader&hl=en

Řešení­ íºdajně existuje, ale to je třeba implementovat na straně hostitele URL kalendáře. Můžete to pane Vyšata zkusit implementovat?
http://productforums.google.com/forum/m/#!topic/calendar/dr4_1_2xr18/discussion
Set your HTTP caching headers of your iCalendar feed to:
Cache-Control: max-age=7200, private, must-revalidate

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » čtv 12 prosinec, 2013 11:24

Ja se na to podivam, si pamatuju ze jsem tam s temi http hlavickami neco delal, tak to zkontroluju jestli je to tak jak pisete vyse.

jis

Příspěvekod jis » pát 20 prosinec, 2013 10:34

Problém s neaktuální­m Google kalendářem trvá. Dnes se mi např. nezobrazuje pořad, na který mám automatické upozornění­ již léta, takže chyba není­ v tom, že bych jej zadal třeba teprve včera večer. WCAPreader ho samozřejmě zobrazí­, ICS soubor je v pořádku. Doufám, že z mého detailní­ho popisu výše je zřejmé, že nejde o chybu na straně iTV, je to letitá chyba Google. Jen mi není­ jasné, proč se nikdo další­ neozval, že import do Google kalendáře vlastně pořádně nefunguje.

Jak je to s tí­m workaroundem? Je implementován a tudí­ž je evidentní­, že to nepomohlo, nebo ještě čeká na implementaci?

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » pon 23 prosinec, 2013 12:50

Jeste jsem to neresil, musim to probrat s poskytovatelem hostingu protoze se to tyka http hlavicek. Ja sem pak napisu az to bude behat.

Odesláno z mého U8860 pomocí­ Tapatalk

jis

Příspěvekod jis » pát 14 únor, 2014 17:42

Něco se stalo, protože můj denní­ export pořadu se na vašem webu neaktualizuje. Problém trvá od 10.2.2014.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » sob 15 únor, 2014 18:29

No asi vim proc. Prepnul jsem web na php5 a neupravil stary kod. Dam to vecer do poradku.

Odesláno z mého U8860 pomocí­ Tapatalk

jis

Příspěvekod jis » sob 15 únor, 2014 20:33

Dí­k za potvrzení­.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » sob 15 únor, 2014 21:36

Tak už by to mělo jí­t...

jis

Příspěvekod jis » sob 15 únor, 2014 21:50

Funguje to, super. Dí­ky!

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » pát 21 únor, 2014 9:00

Od včera by tam měla být přidána ta hlavička max-age=7200, private, must-revalidate tak pak dejte vědět jestli to funguje.

Zpět na „Problémy s programem iTV“