Drobnosti

Co se jinam nevešlo ...
zatloukm

Drobnosti

Příspěvekod zatloukm » pon 04 leden, 2010 0:10

Zdraví­m autora i uživatele iTV :)

íšvodem nemůžu nezmí­nit, jak skvělý program iTV je :idea:

Mám jen pár drobných otázek a připomí­nek:

1. V menu Nastavení­ je překlep na položce Zobrazovat čí­slo stanice za její­m názvem, spí­š by tam asi mělo být ...před..., jestli se jedná o zobrazení­ čí­sla stanice v přijí­mači v oknech s programy.

2. Vlastní­ internetové stanice (ručně zadané) se nezobrazí­ v Seznamu stanic k dispozici a tí­m je ani nemohu dát do mých vybraných stanic. Je to snad proto, že u těchto stanic nelze zaručit dostupnost programu ke zveřejnění­? Přesto bych i zmí­nku o těchto stanicí­ch bez programu) v seznamu mých stanic uví­tal, abych se na ně např. mohl jednoduchým kliknutí­m dostat z okna přehledu programů.

3. Možno přidat možnost individuální­ho namapování­ kliků na ikonu v systrayi? Aby třeba pravý klik zobrazil také nějaký přehled programů mí­sto menu atd. Na notebooku většinou nepouží­vám myš a na 2 tlačí­tkách bych uví­tal třeba přehled aktuální­ch a večerní­ch programů. Dvojklikem pak třeba menu nastavení­. Je to spí­š téma pro rozší­ření­ funkcí­ přizpůsobení­ programu.

4. Okno s upozornění­m - možno nějak odlehčit vzhled nějaké bezokrajové okno jako např. v Outlooku nebo NODu při hlášení­ událostí­? Skvělé by mi přišlo při pravém kliknutí­ na otevřené okno mí­t možnost nastavit opakování­ připomenutí­ (za X minut, X minut před začátkem apod.). K tomu ještě barevně odlišit pravidelnou připomí­nku zadanou šablonou a jednorázovou označenou pravým kliknutí­m na program.

5. Tisk programu - mám v seznamu přes 30 stanic, při otevření­ okna voleb před tiskem jsou vybrané všechny. Hromadně je odznačit nejde, musí­ se jedna po druhé odklikat ručně. Tlačí­tko Označit/Odznačit vše nebo třeba jen Invertovat výběr by věc usnadnilo. Proč není­ možné náhled tisku zvětšit na celou obrazovku? Takto vidí­m jen blechy. Tlačí­tko Konec budí­ dojem ukončení­ programu, nebyl by lepší­ titulek Zavří­t (okno) nebo tak něco?

6. Kdesi v diskuzi se to objevilo - zálohování­ nastavení­. Ano, uživatel může ručně zkopí­rovat soubor itv.cfg z adresáře programu. Jedno takové přidané tlačí­tko třeba v menu Nastavení­ k Zálohování­ (překopí­rování­) tohoto souboru jinam by uživatelům-laikům možná přišlo vhod. Automatická "záloha" vždy při startu, denně, po změně apod. by pak byla třešnička na dortu.

Doufám se mé poznámky autora ani nikoho nedotkly, přeju všem pěkný nový rok a iTV hodně íºspěchů :)

admin
Site Admin

Re: Drobnosti

Příspěvekod admin » pon 04 leden, 2010 11:09

zatloukm píše:Zdraví­m autora i uživatele iTV :)

íšvodem nemůžu nezmí­nit, jak skvělý program iTV je :idea:

Mám jen pár drobných otázek a připomí­nek:

1. V menu Nastavení­ je překlep na položce Zobrazovat čí­slo stanice za její­m názvem, spí­š by tam asi mělo být ...před..., jestli se jedná o zobrazení­ čí­sla stanice v přijí­mači v oknech s programy.

2. Vlastní­ internetové stanice (ručně zadané) se nezobrazí­ v Seznamu stanic k dispozici a tí­m je ani nemohu dát do mých vybraných stanic. Je to snad proto, že u těchto stanic nelze zaručit dostupnost programu ke zveřejnění­? Přesto bych i zmí­nku o těchto stanicí­ch bez programu) v seznamu mých stanic uví­tal, abych se na ně např. mohl jednoduchým kliknutí­m dostat z okna přehledu programů.

3. Možno přidat možnost individuální­ho namapování­ kliků na ikonu v systrayi? Aby třeba pravý klik zobrazil také nějaký přehled programů mí­sto menu atd. Na notebooku většinou nepouží­vám myš a na 2 tlačí­tkách bych uví­tal třeba přehled aktuální­ch a večerní­ch programů. Dvojklikem pak třeba menu nastavení­. Je to spí­š téma pro rozší­ření­ funkcí­ přizpůsobení­ programu.

4. Okno s upozornění­m - možno nějak odlehčit vzhled nějaké bezokrajové okno jako např. v Outlooku nebo NODu při hlášení­ událostí­? Skvělé by mi přišlo při pravém kliknutí­ na otevřené okno mí­t možnost nastavit opakování­ připomenutí­ (za X minut, X minut před začátkem apod.). K tomu ještě barevně odlišit pravidelnou připomí­nku zadanou šablonou a jednorázovou označenou pravým kliknutí­m na program.

5. Tisk programu - mám v seznamu přes 30 stanic, při otevření­ okna voleb před tiskem jsou vybrané všechny. Hromadně je odznačit nejde, musí­ se jedna po druhé odklikat ručně. Tlačí­tko Označit/Odznačit vše nebo třeba jen Invertovat výběr by věc usnadnilo. Proč není­ možné náhled tisku zvětšit na celou obrazovku? Takto vidí­m jen blechy. Tlačí­tko Konec budí­ dojem ukončení­ programu, nebyl by lepší­ titulek Zavří­t (okno) nebo tak něco?

6. Kdesi v diskuzi se to objevilo - zálohování­ nastavení­. Ano, uživatel může ručně zkopí­rovat soubor itv.cfg z adresáře programu. Jedno takové přidané tlačí­tko třeba v menu Nastavení­ k Zálohování­ (překopí­rování­) tohoto souboru jinam by uživatelům-laikům možná přišlo vhod. Automatická "záloha" vždy při startu, denně, po změně apod. by pak byla třešnička na dortu.

Doufám se mé poznámky autora ani nikoho nedotkly, přeju všem pěkný nový rok a iTV hodně íºspěchů :)

Zdravim,

zkusim ted reagovat na Vase pripominky

ad 1. Ono to cislo stanice je nekdy za nazvem, nekdy pred nazvem stanice takze je to slozitejsi, nespise bych tedy nechal jen Zobrazovat cislo stanice

ad2. V seznamu vlastnich stanic jsou pouze stanice pro ktere je dostupny televizni program, netyka se to tedy vlastnich streamu tv a radii ktere se pouzivaji v prehravaci proto se tam neobjevuji. Ukazuji se pouze v menu Internetová rádia a TV

ad3. Kdyz bude cas tak to zkusim doplnit do nektere z dalsich verzi programu

ad4. Nemyslim si ze tam maly titulek by tam nejak vadil, navic prave tlacitko funguje a je tam odlozeni oznameni o 5 minut. Jediny co bych tady asi opravil je ta jina barva, treba cervena kdyz je to vlastni upozorneni a nechat stejnou kdyz je to pres sablonu.

ad5. Ty stanice k tisku se vyberou jen jednou, pak uz si to ten vyber pamatuje, takze tam snad nebude problem. Nahled bych taky mohl zvetsit v nektere z dalsich verzi, uvidim. Tlacitko Konec zmenim na Zavrit

ad6. S tou zalohou configu nevim jestli by to bylo k necemu dobre, mozna taky casem tam neco podobnyho dodelam ale zatim se mi to zda zbytecne, chyby vetsinou byvaji v datovych souborech a ty se muzou aktualizovat sami.

Urcite jsem si neco z Vasich pripominek vzal a zkusim to nejak postupne do iTV dodelavat.

zatloukm

Příspěvekod zatloukm » úte 05 leden, 2010 20:38

Zdraví­m a děkuji za zpětnou vazbu. Chtěl bych jen doplnit poznámku k Vaší­ reakci na bod 4:
mvysata píše:
zatloukm píše:4. Okno s upozornění­m - možno nějak odlehčit vzhled nějaké bezokrajové okno jako např. v Outlooku nebo NODu při hlášení­ událostí­? Skvělé by mi přišlo při pravém kliknutí­ na otevřené okno mí­t možnost nastavit opakování­ připomenutí­ (za X minut, X minut před začátkem apod.). K tomu ještě barevně odlišit pravidelnou připomí­nku zadanou šablonou a jednorázovou označenou pravým kliknutí­m na program.

ad4. Nemyslim si ze tam maly titulek by tam nejak vadil, navic prave tlacitko funguje a je tam odlozeni oznameni o 5 minut. Jediny co bych tady asi opravil je ta jina barva, treba cervena kdyz je to vlastni upozorneni a nechat stejnou kdyz je to pres sablonu.

Odlehčeným vzhledem jsem měl na mysli jen něco jako designovou íºpravu, efekt postupného zviditelňování­ a mizení­ okna atd. To samozřejmě nemá vliv na funkčnost, ta je i teď naprosto dostačují­cí­ a íºprava barev to ještě doplní­ :wink:

Ale ví­c možností­ opakovaného připomenutí­ by se mi velmi lí­bilo :( Vychází­m z funkce připomí­nkovače v Outlooku nebo svém PDA. Někdy je užitečné připomenutí­ zavří­t a nechat se znovu upozornit ZA další­ časový interval (přitom ne vždy to musí­ být 5 minut, ví­c možností­ by pomohlo), anebo naopak nechat se znovu upozornit zvolený časový interval PŘED začátkem daného pořadu.

Tolik jen má poznámka, jinak každopádně drží­m palce a fandí­m iTV :D

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » úte 05 leden, 2010 21:38

zatloukm píše:Zdraví­m a děkuji za zpětnou vazbu. Chtěl bych jen doplnit poznámku k Vaší­ reakci na bod 4:
mvysata píše:
zatloukm píše:4. Okno s upozornění­m - možno nějak odlehčit vzhled nějaké bezokrajové okno jako např. v Outlooku nebo NODu při hlášení­ událostí­? Skvělé by mi přišlo při pravém kliknutí­ na otevřené okno mí­t možnost nastavit opakování­ připomenutí­ (za X minut, X minut před začátkem apod.). K tomu ještě barevně odlišit pravidelnou připomí­nku zadanou šablonou a jednorázovou označenou pravým kliknutí­m na program.

Odlehčeným vzhledem jsem měl na mysli jen něco jako designovou íºpravu, efekt postupného zviditelňování­ a mizení­ okna atd. To samozřejmě nemá vliv na funkčnost, ta je i teď naprosto dostačují­cí­ a íºprava barev to ještě doplní­ :wink:

Ale ví­c možností­ opakovaného připomenutí­ by se mi velmi lí­bilo :( Vychází­m z funkce připomí­nkovače v Outlooku nebo svém PDA. Někdy je užitečné připomenutí­ zavří­t a nechat se znovu upozornit ZA další­ časový interval (přitom ne vždy to musí­ být 5 minut, ví­c možností­ by pomohlo), anebo naopak nechat se znovu upozornit zvolený časový interval PŘED začátkem daného pořadu.

Tolik jen má poznámka, jinak každopádně drží­m palce a fandí­m iTV :D

Doplnim tam odlozit o 10 minut a jeste upozornit pri zacatku poradu, coz neni spatny napad a bude to ok.

zatloukm

Příspěvekod zatloukm » ned 18 duben, 2010 10:35

Zdraví­m po delší­ odmlce :)

Napadla mě jedna drobnost, která by se, aspoň mně a doufám i další­m, velmi lí­bila. Jde o zobrazování­ "Právě běží­" po kliknutí­ na ikonu v systrayi. Pořady často nekončí­ přesně v čas, který je v programu, většinou skončí­ dří­v a zbytek času je zaplácán reklamou. Ale v okně Právě běží­ v té době nezjistí­m, jaký pořad následuje bezprostředně po aktuální­m, dokud nenastane jeho čas.

Proto bych navrhoval, aby se v informační­m okně, které se objeví­ po najetí­ na konkrétní­ kanál/pořad a zobrazí­ detailní­ info o pořadu, třeba na spodní­m řádku ukázal třeba text "Následuje: 15:50-16:30 Křeslo pro hosta". Buď celou dobu trvání­ aktuální­ho programu nebo třeba jen poslední­ch 10 nebo 20 min před koncem.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » ned 18 duben, 2010 20:26

zatloukm píše:Zdraví­m po delší­ odmlce :)

Napadla mě jedna drobnost, která by se, aspoň mně a doufám i další­m, velmi lí­bila. Jde o zobrazování­ "Právě běží­" po kliknutí­ na ikonu v systrayi. Pořady často nekončí­ přesně v čas, který je v programu, většinou skončí­ dří­v a zbytek času je zaplácán reklamou. Ale v okně Právě běží­ v té době nezjistí­m, jaký pořad následuje bezprostředně po aktuální­m, dokud nenastane jeho čas.

Proto bych navrhoval, aby se v informační­m okně, které se objeví­ po najetí­ na konkrétní­ kanál/pořad a zobrazí­ detailní­ info o pořadu, třeba na spodní­m řádku ukázal třeba text "Následuje: 15:50-16:30 Křeslo pro hosta". Buď celou dobu trvání­ aktuální­ho programu nebo třeba jen poslední­ch 10 nebo 20 min před koncem.

Ono je to tam udelane tak ze pokud se klikne v menu Prave bezi az nahoru na nadpis, tak se zobrazi menu s porady ktere budou v nasledujici hodine, serazene podle casu ze vsech stanic.

zatloukm

Příspěvekod zatloukm » ned 18 duben, 2010 23:26

Tož to je vychytávka, toho semsi nevšiml! :) Dí­ky, opět důkaz, jak skvělý a vychytaný iTV je :idea:
Jen jsem si všiml, že pořady v následují­cí­ hodině nejsou řazeny stejně jako aktuální­ vzestupně dle čí­sla stanice.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » pon 19 duben, 2010 6:39

zatloukm píše:Tož to je vychytávka, toho semsi nevšiml! :) Dí­ky, opět důkaz, jak skvělý a vychytaný iTV je :idea:
Jen jsem si všiml, že pořady v následují­cí­ hodině nejsou řazeny stejně jako aktuální­ vzestupně dle čí­sla stanice.

Podle casu je to schvalne aby bylo videt co bude zacinat drive a co dele a je jedno na ktere stanici. A kdyz tam bude neco zajimave tak staci kliknout pravou mysi a iTV na zacatek daneho poradu upozorni.

zatloukm

Příspěvekod zatloukm » pon 19 duben, 2010 8:45

Dí­ky za info. Sice mi přijde ne moc přehledné po kliknutí­ vždy vidět tel.stanice jinak řazené, obzvlášť když mě zají­má následují­cí­ pořad na konkrétní­ právě sledované, ale snad se s tí­m sžiju. Noticka v informační­m okně by mi stačila, ušetřilo by se klikání­ a hledání­ v přehledu ;)

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » úte 27 duben, 2010 12:59

zatloukm píše:Dí­ky za info. Sice mi přijde ne moc přehledné po kliknutí­ vždy vidět tel.stanice jinak řazené, obzvlášť když mě zají­má následují­cí­ pořad na konkrétní­ právě sledované, ale snad se s tí­m sžiju. Noticka v informační­m okně by mi stačila, ušetřilo by se klikání­ a hledání­ v přehledu ;)

V dalsi verzi programu jsem udelal ze po kliknuti na Prave bezi se zobrazi nasledujici porady rozdelene podle stanic, snad to bude uzitecnejsi nez ty porady v nasledujici hodine.

tolan

Předvolba upozornění­ na typ TV pořadu

Příspěvekod tolan » úte 08 červen, 2010 17:07

Dobrý den, je možné, že jsem něco přehlédnul, ale uví­tal bych možnost při označování­ pořadů a připomenutí­ možnost nastavit na celou dobu TV programu na př. upozornění­ na Události v 19:00hod na všechny dny dopředu bez procházení­ jednotlivých dnů v programu a jednotlivého nastavování­. Děkuji.

admin
Site Admin

Re: Předvolba upozornění­ na typ TV pořadu

Příspěvekod admin » úte 08 červen, 2010 19:11

tolan píše:Dobrý den, je možné, že jsem něco přehlédnul, ale uví­tal bych možnost při označování­ pořadů a připomenutí­ možnost nastavit na celou dobu TV programu na př. upozornění­ na Události v 19:00hod na všechny dny dopředu bez procházení­ jednotlivých dnů v programu a jednotlivého nastavování­. Děkuji.

Staci dat Vyhledavani, bud z menu nebo dvojklikem pravou mysi nad ikonou, pak do pole Text/sablona zadat slovo 'Události ČT1', zaskrtnout V nazvu stanice a pak kliknout na Pouzivat k upozorneni a je to.

Zpět na „Všeobecné dotazy k programu iTV“