Kanály ČT pouze na 7 dní
Kanály ČT pouze na 7 dní
Ze dne na den (obrazně-nevím přesný den) se mi programy ČT (konkrétně 1, 2, Art) zobrazují pouze týden dopředu. Vymazal jsem soubory ITV a CFG, nastavil znovu a pořád stejné. Je to záměr nebo chyba?
Re: Kanály ČT pouze na 7 dní
Ubral jsem to na 7 dní protože někdo měl u ČT chyby v programu a nedovedu si to jinak vysvětlit než že na moc dní dopředu tam má ČT chyby.
Å koda. Nejdřív mne napadlo jestli na to nemá vliv přejmenování Novy, časově se tak nějak shodovalo.
O těch chybách ČT jsem četl, ale nic takového nezaznamenal. Resp. mně něco podobného dělal před nedávnem Barrandov. Ale protože to je "béčková" stanice (nic světoborného nebo důležitého), nijak jsem to neřešil a nechal plavat. V poslední době jsem už nic podobného nezaznamenal.
Není možné upavit program tak, aby si každý mohl zvolit (na vlastní riziko) "předstih" v načítání programů? S možností chyb na 14 dní a bezchybně na týden?
O těch chybách ČT jsem četl, ale nic takového nezaznamenal. Resp. mně něco podobného dělal před nedávnem Barrandov. Ale protože to je "béčková" stanice (nic světoborného nebo důležitého), nijak jsem to neřešil a nechal plavat. V poslední době jsem už nic podobného nezaznamenal.
Není možné upavit program tak, aby si každý mohl zvolit (na vlastní riziko) "předstih" v načítání programů? S možností chyb na 14 dní a bezchybně na týden?
Spíš mně napadlo že to změním na 13 dní, že ten poslední den u Český televize vynechám
Tak jsem to dal na těch 13 dní u ČT1 , 2 a Art, ČT24 a Sport je na 14 protože tam problém nebyl
Tak zrovna Sport by mne vůbec netrápil, ten jsem z televize vymazal...
Jirk@N píše:O těch chybách ČT jsem četl, ale nic takového nezaznamenal.
U tebe je ten program načtený v pořádku?
A nemáš žádné chyby s výskytem řetězce " 2000 "?
Viz příspěvek viewtopic.php?f=5&t=1001&p=4873#p4873
Používám program iTV od roku 2008
Pokud jsem tuhle chybu měl, tak bych ji nezaznamenal. Teď jsem prohlížel ČT kolem osmé večerní (od 16.2. do 1.3.) a zdá, že tam nic nechybí.
Nerozumím. Neprohlížíš program na týden dopředu, ale jen aktuální den, tak jsi to myslel?Jirk@N píše:Pokud jsem tuhle chybu měl, tak bych ji nezaznamenal.
A zkoušel jsi vyhledat řetězec " 2000 "?
Prohlížím, ale neobjevil bych pořad, který tam má být a není. Leda bych o něm musel vědět odjinud a čekat ho tam.
A řetězec 2000 jsem nikdy nehledal a ani netuším k čemu je to dobré.
A řetězec 2000 jsem nikdy nehledal a ani netuším k čemu je to dobré.
Ty jsi asi vůbec nečetl ten příspěvek na který jsem odkazoval, ani neprohlédl obrázky, kterými jsem ty chyby ilustroval, že?
viewtopic.php?f=5&t=1001&p=4873#p4873
viewtopic.php?f=5&t=1001&p=4873#p4873
Četl a viděl. Ale pouze příspěvek z 31.ledna - tenkrát poslední. A v něm si všiml jen toho, že v jedné verzi chybí 2 pořady: Okupace 10/10 a Serenity. Takže v tomhle smyslu zněla má odpověď.
Teď jsem to kontroloval tedy ještě jednou - podrobněji - a přišel (skoro) na stejné chyby.
Řetězec 2000 tam mám taky:
Nepřišel jsem na něj, protože jsem ho nehledal. Ale při tomhle jsem objevil jinou věc: v programu pořad začíná jindy než ve vyhledávání. Jakoby vyhledávač a program nebraly data ze stejného zdroje...
Jedná se o "hvězdy které nehasnou".
V některých pořadech, kde ty máš "2000", tak já ne:
To, proč jsem na ty chyby nepřišel dřív, bych asi shrnul do jedné věty: je to jenom televize...
Když mi to nějakou část programu neukázalo (a ještě k tomu jen u jedné nebo u pár stanic), tak jsem si tam prostě nic nevybral - je spousta jiných kanálů...
A pokud jsem někdy měl podezření na chybu, tak jsem se podíval na internet. Ale to bylo velmi zřídka...
Třeba v počátcích vysílání Kina Barrandov jsem nahrával íºplně jiné filmy nez inzeroval program. Abych to vysvětlil: nekoukám na TV "přímo", všechno nahrávám a zkouknu to pak v klidu. Zastavím kdy potřebuji, přeskočím reklamy atd.
Ale abych se vrátil k původnímu tématu: Nevím, kde byla tenkrát chyba, ale nepátral jsem po ní a tu stanici pár týdnů (nebo možná měsíců) ignoroval. Teď už to je v pořádku...
Filmů a televizí je tolik, že nestačím všechno vidět, takže mne výpadek jedné nechává v klidu...
Teď jsem to kontroloval tedy ještě jednou - podrobněji - a přišel (skoro) na stejné chyby.
Řetězec 2000 tam mám taky:
Nepřišel jsem na něj, protože jsem ho nehledal. Ale při tomhle jsem objevil jinou věc: v programu pořad začíná jindy než ve vyhledávání. Jakoby vyhledávač a program nebraly data ze stejného zdroje...
Jedná se o "hvězdy které nehasnou".
V některých pořadech, kde ty máš "2000", tak já ne:
To, proč jsem na ty chyby nepřišel dřív, bych asi shrnul do jedné věty: je to jenom televize...
Když mi to nějakou část programu neukázalo (a ještě k tomu jen u jedné nebo u pár stanic), tak jsem si tam prostě nic nevybral - je spousta jiných kanálů...
A pokud jsem někdy měl podezření na chybu, tak jsem se podíval na internet. Ale to bylo velmi zřídka...
Třeba v počátcích vysílání Kina Barrandov jsem nahrával íºplně jiné filmy nez inzeroval program. Abych to vysvětlil: nekoukám na TV "přímo", všechno nahrávám a zkouknu to pak v klidu. Zastavím kdy potřebuji, přeskočím reklamy atd.
Ale abych se vrátil k původnímu tématu: Nevím, kde byla tenkrát chyba, ale nepátral jsem po ní a tu stanici pár týdnů (nebo možná měsíců) ignoroval. Teď už to je v pořádku...
Filmů a televizí je tolik, že nestačím všechno vidět, takže mne výpadek jedné nechává v klidu...
Když jsem ve svém dotazu uvedl odkaz na konkrétní příspěvek ze 17.2., tak jsem byl logicky zmatený z odpovědi, která vycházela z jiného příspěvku z 31.1., to se na mě nemůžeš zlobit
Každopádně díky za kus práce, kterou jsi odvedl.
S aplikací iTV pracuji takto: Jednou týdně si v ní nejprve načtu kompletní data a pak si prohlédnu program na týden dopředu, zkontroluji zda mi automatické označování oblíbených pořadů přes šablony zafungovalo správně a vyexportuji výsledek jako ics na web a odsud se mi automaticky nahraje do kalendáře v mobilu, který mám pak další týden po ruce, když potřebuji pořady naprogramovat pro nahrávání, také na ně nekoukáme online.
K těm řetězcům " 2000 ": Vtip spočívá v tom, že jsou náhodné, každý je má tudíž v íºplně jiných názvech a popisech pořadů. Proto zde často padaly reakce typu, "u mě je vše v pořádku". Přitom stačilo zkusit si vyhledat ve vlastních datech uvedený řetězec " 2000 " a pár výskytů by se také našlo, stejně jako u tebe. Proto jsem vždy uváděl postup, jak chybu vyhledat.
To samé platí i pro chybně načtený program: Aplikace načítá nová data u každého v jinou dobu, někomu běží PC trvale, někdo ho zapíná jen občas, načtená data se tedy logicky liší. Navíc pokud zde na chybu upozorním týden předem, pokud ji někdo jiný prověřuje den předem, kontext je již zcela jiný a chyba již nemusí existovat, nemusí nastat. Sám ze zkušenosti vím, že se většinou sama "spraví" v příslušný den, pak ovšem pozbývá program na týden a více dopředu smysl, když jsou v něm chyby.
Každopádně díky za kus práce, kterou jsi odvedl.
Byť to na první pohled nevypadá, podobně se projevuje ten můj chybně načtený program. Automatické označování pořadů mi pak díky tomu označí íºplně jiné pořady, než ty správné.Ale při tomhle jsem objevil jinou věc: v programu pořad začíná jindy než ve vyhledávání. Jakoby vyhledávač a program nebraly data ze stejného zdroje...
S aplikací iTV pracuji takto: Jednou týdně si v ní nejprve načtu kompletní data a pak si prohlédnu program na týden dopředu, zkontroluji zda mi automatické označování oblíbených pořadů přes šablony zafungovalo správně a vyexportuji výsledek jako ics na web a odsud se mi automaticky nahraje do kalendáře v mobilu, který mám pak další týden po ruce, když potřebuji pořady naprogramovat pro nahrávání, také na ně nekoukáme online.
K těm řetězcům " 2000 ": Vtip spočívá v tom, že jsou náhodné, každý je má tudíž v íºplně jiných názvech a popisech pořadů. Proto zde často padaly reakce typu, "u mě je vše v pořádku". Přitom stačilo zkusit si vyhledat ve vlastních datech uvedený řetězec " 2000 " a pár výskytů by se také našlo, stejně jako u tebe. Proto jsem vždy uváděl postup, jak chybu vyhledat.
To samé platí i pro chybně načtený program: Aplikace načítá nová data u každého v jinou dobu, někomu běží PC trvale, někdo ho zapíná jen občas, načtená data se tedy logicky liší. Navíc pokud zde na chybu upozorním týden předem, pokud ji někdo jiný prověřuje den předem, kontext je již zcela jiný a chyba již nemusí existovat, nemusí nastat. Sám ze zkušenosti vím, že se většinou sama "spraví" v příslušný den, pak ovšem pozbývá program na týden a více dopředu smysl, když jsou v něm chyby.
Zpět na „Problémy s programem iTV“